Kantoor

Een betrokken legal partner voor mkb en zzp

You and Me Legal is een kleinschalig maar breed georiënteerd juridisch advieskantoor. Wij combineren brede juridische expertise met een uitgebreid netwerk en grote betrokkenheid bij onze klanten. Renate Verstraaten heeft het kantoor in 2014 opgericht en inmiddels sloegen Patrick en Renate in 2018 de handen ineen, waardoor zij hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

You and Me Legal biedt toegankelijke en vakkundige juridische diensten, speciaal voor mkb’ers en zzp’ers. We staan voor de bereikbaarheid van juridische dienstverlening. Daarom bepalen we graag samen met u welk aanbod het beste past bij de aard en omvang van uw vraag. Daar zijn ook onze uurtarieven op gericht. We onderscheiden verschillende niveaus in onze dienstverlening, met bijbehorende tarieven. Omdat You and Me Legal graag betrokken blijft bij de belangrijke juridische vraagstukken van uw bedrijf, bieden we ook abonnementen aan. Zo heeft u in feite een eigen bedrijfsjurist in een vorm die bij u past.

You and…

Renate Verstraaten

‘Ervaren legal partner met oog voor de commerciële kant’


Renate is jurist in hart en nieren en gepassioneerd in haar vak. Complexe juridische problemen brengt zij met gemak terug naar de kern en zij ziet het als haar uitdaging daar praktische oplossingen voor te vinden. Omdat zij zelf ondernemer is en al jarenlang ondernemers begeleidt, heeft Renate veel oog voor de samenhang tussen juridische en commerciële belangen. Als uw legal partner en met haar juridische expertise brengt Renate ondernemingen naar een hoger niveau, zonder haar klanten daarbij onnodig op kosten te jagen.

Sinds 2008 is Renate werkzaam in de juridische sector. Voordat ze You and Me Legal oprichtte heeft Renate als advocaat gewerkt bij een Utrechts advocatenkantoor. Renate heeft kennis van veel verschillende rechtsgebieden, uitgebreide proceservaring bij rechtbanken en gerechtshoven en een hele diverse klantenportefeuille bestaande uit particulieren, zzp’ers, mkb’ers en grote ondernemers. Haar grootste expertise ligt op het gebied van overeenkomsten, algemene voorwaarden, schade en aansprakelijkheid.

Niet alleen de juridische wereld, ook reizen is een passie van Renate. Zo verbleef ze meermaals voor langere tijd in Turkije en heeft ze daardoor ook kennis van de Turkse taal en (bedrijfs)cultuur. Waar Renate ook is, achter haar bureau, thuis op de bank of op reis, je herkent haar aan de latte macchiato in de hand.

Meer weten?
LinkedIn:                  nl.linkedin.com/in/renateverstraaten
E-mail:                      renate@youandmelegal.com
Mobiel:                      +31 (0)615 872 102


You and…

Patrick Link

‘Met beide benen op de grond en vierkant achter mijn cliënten’


Patrick Link heeft in Duitsland de beroepsopleiding als advocaat voltooid en is sinds 2007 werkzaam als jurist in Nederland. Ruim 10 jaar werkte Patrick als Duitse advocaat (Rechtsanwalt) en als Nederlandse advocaat bij een top-50 advocatenkantoor in de Randstad. Door zijn Duitse achtergrond en jarenlange werkervaring in zowel Duitsland als Nederland kent Patrick als geen ander de (cultuur)verschillen tussen beide landen. Daarbij ziet hij zichzelf als spreekbuis voor zijn cliënten en als bruggenbouwer tussen de Nederlandse en Duitse zaken- en rechtscultuur.

Patrick is als jurist gespecialiseerd in internationaal recht, handelsrecht en contractenrecht. Bijvoorbeeld algemene voorwaarden, koop-verkoop, agentuur en distributie. Daarnaast heeft Patrick grote expertise op het gebied van arbeidsrecht en kan hij zowel werkgevers als werknemers deskundig adviseren en vertegenwoordigen.

Door zijn economische georiënteerde masteropleiding (LL.M. Law & Economics) kan Patrick zich goed in de positie van een ondernemer verplaatsen. Hij denkt met de ondernemer mee om tot het juridisch én economisch best haalbare resultaat te komen. Met zijn pragmatische benadering en gedrevenheid streeft Patrick er naar toegevoegde waarde te leveren voor zijn cliënten.

In 2018 heeft Patrick LegalLink Rechtsanwaltskanzleiopgericht. Hij is juridisch partner voor Nederlandse ondernemers op de Duitse markt. Als Duits advocaat kan hij hen ook bij Duitse rechtbanken en in onderhandelingen met Duitse handelspartners adviseren en vertegenwoordigen.

Daarnaast werkt Patrick als Mediator en begeleidt hij conflictpartijen in het gezamenlijk oplossen van hun zakelijke en arbeidsrechtelijke geschillen.

Patrick is geboren en opgegroeid vlak bij Frankfurt am Main en woont sinds 2007 in Utrecht. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met schilderen, meubelrestauratie, tuinieren, design, kleding ontwerpen en naaien.

Meer weten?
LinkedIn:                  nl.linkedin.com/in/linkpatrick
E-mail:                      patrick@youandmelegal.com
Mobiel:                      +31 (0)6 24355737

Partners

Uw vraag komt altijd op de juiste plek terecht

Wij vinden het belangrijk om u als klant de best mogelijke kwaliteit te bieden. You and Me Legal heeft een uitgebreid partnernetwerk van specialisten op diverse (rechts)gebieden. Wij kennen hun werkwijzen en kwaliteiten. Samen met u bepalen we welke strategie het beste past bij uw vraag. Ook doorverwijzing naar een expert uit ons netwerk behoort daarbij tot de mogelijkheden.

LegalLink Rechtsanwaltskanzlei

In 2018 heeft Patrick LegalLink Rechtsanwaltskanzlei opgericht. Naast zijn werkzaamheden binnen You and Me Legal werkt Patrick vanuit LegalLink als Duits advocaat. Hij adviseert voornamelijk Nederlandse ondernemingen op het gebied van Duits recht. Dit doet hij door hen als juridische partner te begeleiden op de Duitse markt en hun bij rechtsgeschillen te vertegenwoordigen voor Duitse rechtbanken en/of onderhandelingen te voeren met Duitse handelspartners.

Door de samenwerking met LegalLink kan You and Me Legal haar klanten nog beter van dienst zijn in grensoverschrijdende vraagstukken en geschillen.

LegalLink Rechtsanwaltskanzlei
Patrick Link
Amsterdamsestraatweg 63 bis
3513 AB // Utrecht
+31 (0) 6 24 35 57 37
info@legallink.eu
www.legallink.eu

Huting Belastingadvies & Administratie

Dit Veenendaalse kantoor richt zich zowel op financieel administratieve dienstverlening als op complexe fiscale advisering en heeft daarin jarenlange ervaring. Verder voorziet het kantoor in alle dienstverlening rondom salarisadministratie en heeft zij haar eigen accountants en in huis.

Wij zijn regelmatig aanwezig op het kantoor van Huting Belastingadvies & Administratie. Zo heeft u de gelegenheid om vrijblijvend te sparren over niet alleen uw juridische, maar ook uw financiële en fiscale vragen. Kunt u niet wachten tot het inloopspreekuur? Neem dan nu alvast contact op met You and Me Legal of rechtstreeks met Huting Belastingadvies & Administratie of de Loonbrigade.

Huting Belastingadvies & Administratie
Marcel Huting RB
Landjuweel 16-3
3905 PG // Veenendaal
+31 318 555 588
info@hutingbelastingadvies.nl
www.hutingbelastingadvies.nl