Juridisch advies

Toegankelijk, hoogwaardig en toch betaalbaar

Iedere ondernemer wordt vroeg of laat geconfronteerd met juridische vragen. Sommige ondernemers hebben daarvoor een bedrijfsjurist in dienst, maar voor veel ondernemers is dat eenvoudigweg niet haalbaar. Als zich juridische kwesties voordoen, bent u dan al snel aangewezen op de advocatuur. De kosten kunnen daarbij behoorlijk oplopen. Wij zien dat juridische vraagstukken hierdoor pas extern worden neergelegd als dat niet meer anders kan. Daarmee nemen ondernemers soms onverantwoord grote juridische risico’s die met tijdig juridisch advies voorkomen hadden kunnen worden.

You and Me Legal vindt het belangrijk dat juridische ondersteuning ook voor mkb’ers en zzp’ers bereikbaar is. Bovendien is onze overtuiging dat het resultaat het beste is als een jurist zo vroeg mogelijk bij juridische zaken betrokken is. Speciaal voor de kleinere ondernemer bieden wij daarom een laagdrempelige dienstenstructuur aan waarbij u betaalt al naargelang de inhoud van de dienst. We onderscheiden daarbij drie rollen, met bijpassende tarieven.

Bent u zelf al meer juridisch onderlegd? Of heeft u zelfs een bedrijfsjurist in dienst? Ook dan bent u bij You and Me Legal aan het juiste adres. Als gespecialiseerd juristen met ruime ervaring in de advocatuur kunnen wij u daar aanvullen waar dat nodig is. En daar waar nodig kunnen wij daarbij ook ons uitgebreide netwerk van advocaten en andere specialisten voor u inschakelen.

JURIDISCH ONTZORGD


130,-


You and Me Legal voert alle juridische taken uit die verband houden met uw zaak. Denk aan het opstellen en beoordelen van juridische documenten en uitgebreide advisering In communicatie met alle betrokken partijen treden we namens u op als uw gemachtigde.

JURIDISCH ONDERSTEUND


85,-


Als het voor u prettiger om zelf aanspreekpunt te blijven, kiest u voor juridische ondersteuning door You and Me Legal. Wij staan u op de achtergrond bij, beoordelen al uw documenten en zijn per e-mail en telefonisch beschikbaar voor vragen of juridisch advies.

SPECIALISTISCH ADVIES


v.a. 150,-


Als de complexiteit, het belang of de spoedeisendheid van uw zaak daar aanleiding toe geven, kunnen wij met u een specialistisch tarief afspreken. Wij zullen altijd toelichten waarom en voor welke werkzaamheden het specialistisch tarief geldt.

Mediation

De win-win-situatieHeeft u een conflict dat u juist gezamenlijk wilt oplossen? Wordt u als ondernemer bijvoorbeeld geconfronteerd met een geschil tussen werknemers? Of heeft u zelf een conflict met een relatie die u wel graag wilt behouden? Dan kan ook mediation een keuze zijn. Mediation heeft tot doel – met behulp van een neutrale en onafhankelijke mediator en zonder tussenkomst van een rechter – een betere situatie te creëren voor beide partijen en een gezamenlijk gedragen oplossing te vinden. De mediator doet geen uitspraak, hij begeleidt de onderhandelingen tussen de partijen. Hij helpt hen zelf een goede oplossing te vinden voor hun conflict.

Het inschakelen van een mediator bij een conflict heeft zijn voordelen. Mediation kan vaak sneller en goedkoper zijn dan de gang naar de rechter. Daarnaast is er meer kans op behoud van een relatie.

You and Me Legal biedt u onder oplossingsgerichte en bekwame begeleiding een platvorm voor mediation, zonder de juridische aspecten van het conflict uit het oog te verliezen. Onze mediator, Patrick Link, beschikt over de volgende expertise:

  • mediation in zakelijke conflicten, bijvoorbeeld met uw handels- of zakenpartner
  • mediation in arbeidsconflicten, bijvoorbeeld bij:
    • arbeidsconflicten tussen werknemer en werkgever
    • arbeidsconflicten tussen werknemers binnen uw organisatie
    • dreigend ontslag;
    • conflict tussen werkgever en ondernemingsraad

Dutch Desk

Für Deutsche UnternehmenDuitse ondernemers, die zakendoen in Nederland of zaken willen gaan doen in Nederland, ervaren het inschakelen van een advocaat/jurist in Nederland als moeizaam. Naast het feit dat weinig Nederlandse advocaten/juristen de Duitse taal vloeiend in woord en geschrift machtig zijn, speelt bovendien vaak een rol dat een uitsluitend in Nederland werkzame Nederlandse jurist/advocaat geen voeling heeft met de Duitse bedrijfs- en rechtscultuur. Onze Dutch Desk is hierop het antwoord. Door zijn Duitse achtergrond en jarenlange werkervaring in zowel Duitsland als Nederland kent Patrick Link als geen ander de (cultuur-)verschillen tussen beide landen. Daarbij ziet hij zichzelf als spreekbuis voor zijn cliënten en als bruggenbouwer tussen de Nederlandse en Duitse zaken- en rechtscultuur.

De Dutch Desk heeft als primair doel de ondernemers uit Duitsland die zaken willen doen in Nederland juridisch advies op maat te geven over het Nederlands en internationaal recht en met betrekking tot commerciële activiteiten die zij in Nederland verrichten of in de toekomst willen gaan verrichten.

Bij You and Me Legal zijn vrijwel alle specialisaties/rechtsgebieden vertegenwoordigd.