Picture of Renate Verstraaten

Algemene voorwaarden voor ondernemers – Waarom zijn ze zo belangrijk?

The summer of ’19 stond bij You and Me Legal in het teken van algemene voorwaarden. Patrick en ik hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van onze kennis over algemene voorwaarden met jullie te delen. Via blogs, een gratis check van je algemene voorwaarden en heel veel inloopspreekuren. We sloten deze #AVzomerpromo af met de #AVborrel: onze gratis workshop over algemene voorwaarden. Donderdag 12 september waren we in Culemborg. Wat ons betreft was het een geslaagd evenement met leuke en enthousiaste ondernemers. Veel belangrijk is natuurlijk wat onze deelnemers er zelf van vonden. Je leest het hieronder in de reactie van Tekstschrijver Johan.

Verslag #AVborrel door Tekstschrijver Johan

In 2014 zegde ik mijn baan in de verzekeringsbranche op om fulltime aan de slag te gaan als copywriter. De drang naar vrijheid en het verwezenlijken van mijn dromen waren belangrijke redenen om mijn vaste baan vaarwel te zeggen. Schrijven deed ik het allerliefst, maar niet met de intentie om in een conflict verzeild te raken. Toch gebeurde dit en helaas kon ik fluiten naar mijn zuurverdiende geld. Toen wist ik niet dat ik met algemene voorwaarden – ook wel de kleine lettertjes genoemd – dit probleem had kunnen voorkomen.

Door schade en schande wijs geworden, overhandig ik nu mijn algemene voorwaarden aan iedere nieuwe opdrachtgever. Maar wat maakt deze voorwaarden zo belangrijk en wat bieden ze mij? Voor een duidelijk antwoord op deze vragen nam ik afgelopen donderdag deel aan een workshop over algemene voorwaarden in Grand Café De Luifel in Culemborg, georganiseerd door Renate Verstraaten en Patrick Link van You and me Legal. Beiden zijn als ondernemer en jurist werkzaam en boden ons als deelnemers een interactieve workshop over algemene voorwaarden.

Wat zijn algemene voorwaarden?

Renate en Patrick legden haarfijn uit wat algemene voorwaarden zijn en waarom ze relevant zijn voor ZZP’ers en het MKB. Ze zijn te vergelijken met de handleiding van een gezelschapsspel. Monopoly speel je nu eenmaal ook via de spelregels, anders is de lol er snel vanaf, nietwaar? Valsspelen resulteert in gedoe en daar zit je als ondernemer niet op te wachten. Daarom komen ze goed van pas bij elke overeenkomst met een klant, consument, leverancier of opdrachtgever.

Wat hebben algemene voorwaarden mij te bieden?

Dat is de vraag waar het mij als ondernemer grotendeels om draait. Wat heb ik er eigenlijk aan om algemene voorwaarden te gebruiken bij mijn opdrachtgevers?

  • Duidelijkheid en rechtszekerheid: algemene voorwaarden bieden ZZP’ers en het MKB duidelijkheid en zekerheid. Spelregels voorkomen verkeerde verwachtingen of vervelende procedures.
  • Tijdswinst: dankzij algemene voorwaarden hoef ik niet bij iedere overeenkomst over iedere voorwaarde opnieuw te onderhandelen.
  • Beperken bedrijfsrisico’s en aansprakelijkheid: voor mijn bedrijf heb ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten, maar dit is niet voldoende om alle schadeclaims te voorkomen. Met algemene voorwaarden beperk ik op slimme wijze mijn individuele en financiële risico’s.

Met een gerust hart ondernemen? Doe een beroep op de expertise van You and Me Legal

Algemene voorwoorden zijn spelregels waar ik als startende ondernemer voorheen vrij gemakkelijk over dacht. Inmiddels weet ik wel beter en heb ik mijn voorwaarden recent laten optimaliseren door Renate. Het geeft me toch een prettig gevoel als een jurist me vertelt: “Je kan nu zorgeloos ondernemen, want je voorwaarden zijn in orde en afgestemd op jouw specifieke werkzaamheden.”

Heb je algemene voorwaarden nodig voor je bedrijf, zijn ze toe aan een update en laat je je graag helpen door een bedrijf dat kennis van zaken heeft? Renate en Patrick hanteren bij You and Me Legal een laagdrempelige aanpak, aantrekkelijke tarieven en staan altijd paraat voor juridisch advies bij het opstellen of optimaliseren van je algemene voorwaarden.

Vragen over algemene voorwaarden of een tekstschrijver nodig?

Een beter compliment dan dat kunnen wij juristen ons niet wensen toch? Al weet Johan natuurlijk ook als geen ander hoe je dit soort dingen op papier zet 😉 Wat wij doen met algemene voorwaarden doet Johan met zakelijke teksten. Net zo toegankelijk en net zo professioneel. Tekstschrijver Johan is duidelijk een ervaren SEO-tekstschrijver met inlevingsvermogen voor de doelgroep van zijn tekst. Wil je meer weten? Kijk dan eens op zijn website: www.tekstschrijverjohan.nl.

Wil jij net als Johan ook meer weten over algemene voorwaarden? Hoe ze jou als ondernemer kunnen helpen, wat je er in kunt zetten en hoe ze van toepassing worden? Houd onze website in de gaten of volg ons via social media want binnenkort volgt er ook nog een #AVborrel in Veenendaal. Wil je eerder al contact of heb je andere juridische vragen? Bellen, mailen en appen kan altijd. Of loop binnen tijdens een van onze inloopspreekuren!

Patrick Link: 06-24355737 / patrick@youandmelegal.com
Renate Verstraaten: 06-15872102 / renate@youandmelegal.com
Tekstschrijver Johan: 06-43146238 / info@tekstschrijverjohan.nl

Delen
Delen
Delen
Delen