CONTRACTENRECHT

You and Me Legal helpt ondernemers graag bij het aangaan, beoordelen, uitvoeren of beëindigen van allerlei soorten overeenkomsten. Ook u zult regelmatig overeenkomsten met andere partijen sluiten. Denkt u eens aan algemene voorwaarden, koop-verkoopcontracten, opdrachtovereenkomsten voor inhuur van zzp’ers of voor beheer van vastgoed, overnamecontracten of samenwerkingscontracten.

You and Me Legal is dan liefst zo vroeg mogelijk betrokken bij de totstandkoming, of bij het opstellen van de algemene voorwaarden voor uw bedrijf. Daarmee komt onze expertise het best tot zijn recht: we stellen een contract op dat voor alle partijen duidelijk is en dat past bij wederzijdse wensen en verwachtingen.

Praktijkvoorbeeld

Renate:

“Een ondernemer in de bouwsector vroeg mij te helpen bij het opstellen van zijn algemene voorwaarden. Als starter wilde hij vooral zijn kosten graag beperkt houden. Samen brachten we in beeld wat voor hem belangrijk was en waar hij tegenaan liep. Ik adviseerde hem over de voor- en nadelen van de standaardvoorwaarden van de branchevereniging. Ook hebben we nog een makkelijk bruikbare standaardovereenkomst opgesteld. Ik vertelde de ondernemer hoe hij ervoor kan zorgen dat zijn voorwaarden ook daadwerkelijk van toepassing zijn. Daarvoor heb ik ook een standaardtekst geschreven die in een e-mail kan worden opgenomen. Op die manier is de volledige contractuele situatie van de onderneming tegen het licht gehouden en beoordeeld. Onder meer door gebruikmaking van documentatie die al door de branchevereniging beschikbaar wordt gesteld kon ik mijn klant helpen tegen een zeer vriendelijk tarief – en toch met maatwerk.”