Picture of Patrick Link

Waarschuwing voor European Business Number (EBN)

Ondernemers opgelet: EBN is geen officiële EU-instantie

You and Me Legal en partnerkantoor LegalLink Rechtsanwaltskanzlei waarschuwen ondernemers voor facturen en betalingssommaties vanwege een registratie in het “EBN-register” (European Business Number). Het gaat om berichten van:

  • DAD Deutscher Adressdienst GmbH in Hamburg/Duitsland; en
  • CC Solutions Ltd. in Cyprus

Veel van onze relaties heeft in de afgelopen maanden een aantal e-mails, brieven, facturen, sommaties van bovengenoemde bedrijven ontvangen. DAD Deutscher Adressdienst GmbH heeft de afgelopen jaren “klanten” binnengehaald met trucjesformulieren voor het EBN European Business Number portal (www.e-b-n.eu). Via (trucjes-)formulieren worden geadresseerden misleid en wordt de indruk gewekt dat het om een officieel (EU-gerelateerd) formulier gaat. Dit EBN register is later overgedragen aan CC Solutions Ltd.

Hoge kosten en agressieve incasso

Alleen door de kleine lettertjes in detail te bestuderen kan worden vastgesteld dat bij het ondertekenen en terugsturen van het formulier een bedrag van soms meer dan € 900,00 verschuldigd is, te betalen in drie opeenvolgende jaren. Bijzonder verraderlijk is het feit dat DAD Deutscher Adressdienst GmbH haar formulieren in het Engels naar Nederlandse bedrijven heeft verstuurd. De formulieren worden vervolgens overschreven met de letters EBN European Business Number.

Tot de liquidatie van het bedrijf vorig jaar stond DAD Deutscher Adressdienst GmbH ingeschreven in het handelsregister in Duitsland. De vermeende vorderingen op de gedupeerde bedrijven heeft DAD Deutscher Adressdienst GmbH nu op het Cypriotische bedrijf CC Solutions Ltd. overgedragen. Dit bedrijf probeert nu per e-mail op agressieve/intimiderende manier en door verkeerde voorstellingen van valse feiten juridische standpunten te presenteren de vorderingen (meestal over de jaren 2017, 2018 en 2019 – waarschijnlijk omdat deze nog niet verjaard zijn) alsnog te incasseren.

Even checken dus

Veel betrokkenen zijn geneigd om direct na ontvangst van de sommatie van CC Solutions een gevorderde bedrag te betalen. Dit geldt des te meer na een verlaging van het bedrag bij wijze van verrekening en/of schikking.

Ons advies: lees alles nauwkeurig door ben betaal dergelijke facturen en sommaties niet zonder juridische advies hierover in te winnen.

Waarom?

  • Vaak lost een betaling het probleem niet op.  Aan de ene kant is het moeilijk om betaalde bedragen later weer terug te vorderen. Aan de andere kant kennen de mensen elkaar in deze “branche”. Dus als u bekend staat als een “bereidwillige” betaler, kunt u ervan uitgaan dat de volgende exploitant van de abonnementenval al om de hoek ligt.
  • In de meeste gevallen is hun vordering helemaal niet rechtsgeldig. Claims zoals die van CC Solutions Ltd. en/of DAD Deutscher Adressdienst GmbH kunnen vaak deels of zelfs volledig worden afgewend. Er moet altijd worden gecontroleerd hoe er een contract tot stand is gekomen en of er dus ook juridisch een contract is. Meestal zijn er tal van aanknopingspunten om het contract te vernietigen en/of aan te vechten om uiteindelijk een betalingsverplichting te vermijden.

Kennis van Duits recht

Patrick Link heeft vele van onze klanten al kunnen bevrijden van claims zoals die van CC Solutions Ltd. / DAD Deutscher Adressdienst GmbH. Zijn grote voordeel daarin is dat hij niet alleen als Nederlands jurist aan You and Me Legal is verbonden, maar ook als Duits advocaat kan adviseren via ons partnerkantoor LegalLink Rechtsanwaltskanzlei. DAD Deutscher Adressdienst GmbH is immers een in Duitsland gevestigde partij. Door zijn uitgebreide kennis van het Duitse recht en de Duitse rechtspraak hierover, kan hij ook jou adviseren!

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Patrick!
patrick@youandmelegal.com / patrick@legallink.eu
06-24355737

Delen
Delen
Delen
Delen