beëindiging overeenkomst na verkoop Ajax-kleding op braderie

In Geen onderdeel van een categorie by Renate Verstraaten

Leg je afspraken goed vast!

IMG_5355 Ajax heeft de samenwerking met haar vaste kledingdrukker beëindigd vanwege een vertrouwensbreuk en de drukker krijgt bij de rechter nul op het rekest. Een flinke tegenvaller waarvan de gevolgen met een goede vastlegging van afspraken beperkt hadden kunnen worden. Dan had de drukker kunnen bewijzen dat het ging om een duurovereenkomst in plaats van een eenmalige opdracht. Hij had in de overeenkomst een schadevergoeding kunnen bedingen bij beëindiging van de overeenkomst. Of een extra lange opzegtermijn vanwege zijn financiële afhankelijkheid van deze samenwerking. Mijn advies is daarom: leg afspraken vast, denk na over waar jouw risico’s liggen en welke zaken je in ieder geval afgedekt wilt hebben en schroom niet om deskundige hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een jurist of financieel adviseur.

Youngest Ajax Fan

In onze familie hebben we een aantal echte Ajacieden. Het was dus ook geen verrassing dat mijn zoontje bij zijn geboorte ook direct is gebombardeerd tot Ajacied. Op mijn kantoor pronkt nu al twee jaar een door ‘Ome Rank’ – Frank, maar dat is nog wat te moeilijk – gesigneerd ‘Youngest Ajax Fan’ shirt. En ja, die hebben ze inderdaad al vanaf maatje 50! Gekocht in een officiële fanshop verwacht ik. Al was er recent ook Ajax-kleding te koop op een braderie in Amsterdam Osdorp. Het ging om restartikelen die werden verkocht door de kledingdrukker van Ajax. Het verkopen van deze restartikelen was voor Ajax helaas wel reden om de overeenkomst met de drukker te beëindigen. Volgens de rechtbank Amsterdam stond Ajax daarbij in zijn recht.

Verkoop Ajax kleding zonder toestemming

In de uitspraak gaat het om het volgende. De drukker is al sinds 1989 verantwoordelijk voor het bedrukken van sportkleding voor Ajax. Eerst in loondienst en sinds 2000 als zelfstandige. In al die jaren heef hij behoorlijk wat onbruikbare restartikelen in zijn magazijn verzameld. Kleding in bijvoorbeeld verkeerde maten of kleuren. Soms werd die kleding opgehaald, soms weggegeven aan voetbalclubs, maar op enig moment besloot de drukker de restartikelen voor eigen gewin op een braderie te verkopen. Ajax krijgt er lucht van, vraagt direct alle restartikelen terug en maakt een einde aan de samenwerking.

Ajax heeft nooit afstand gedaan van het eigendom

De drukker vordert voortzetting van de overeenkomst en schadevergoeding. Hij voert het verweer dat niet hij, maar zijn vriendin de kleding verkocht en dat hij daar geen toestemming voor had gegeven. Ook stelt hij dat hij eigenaar is geworden van de restartikelen. De rechtbank gaat niet mee in die verweren. De feitelijke gang van zaken wekt volgens de rechter de stellige indruk dat het de drukker zelf is die de artikelen te koop heeft aangeboden of dat hij er in ieder geval met zijn neus bovenop stond en er niets tegen deed. Verder heeft Ajax volgens de rechtbank nooit afstand gedaan van het eigendomsrecht en de drukker mocht dat ook niet afleiden uit het enkele feit dat de restartikelen nog in zijn magazijn lagen. Omdat de drukker de restartikelen van meet af aan heeft gehouden, heeft hij ze nooit in bezit gehad en kan er van verjaring ook geen sprake zijn, aldus de rechtbank.

Vertrouwensbreuk met opzegtermijn twee maanden

Ajax stelt dat er sprake is van een vertrouwensbreuk op grond waarvan ze de overeenkomst met een opzegtermijn van twee maanden heeft beëindigd. Die vertrouwensbreuk biedt volgens de rechter voldoende grond voor de beëindiging van de overeenkomst. Bovendien maakt het daarbij volgens de rechtbank niet uit of het om een duurovereenkomst gaat of een eenmalige opdracht. Daarover bestond tussen partijen namelijk ook discussie. Een schadevergoeding dan nog misschien vanwege de korte opzegtermijn? Ook daarin volgt de rechter de drukker niet. Hoewel hij al sinds 1989 sportkleding voor Ajax bedrukt, bestaat de contractuele relatie pas sinds 2012. Verder heeft de drukker niet aannemelijk gemaakt dat hij investeringen heeft moeten doen die hij niet heeft kunnen terugverdienen of dat hij zijn bedrijf heeft moeten inrichten op een manier waardoor hij opdrachten van anderen niet goed kon uitvoeren.

Contractuele vragen?

In mijn praktijk adviseer ik veel klanten bij het opstellen, beoordelen of beëindigen van overeenkomsten en algemene voorwaarden. De afgelopen jaren heb ik zowel grote ondernemers, mkb’ers als zzp’ers bij hun contractmanagement ondersteund. Heb je zelf vragen waar je tegenaan loopt? Neem contact op, mail, bel of app me. Al het eerste contact is uiteraard kosteloos en geheel vrijblijvend.

Renate Verstraaten
M: 06-15872102
E: renate@youandmelegal.com